Olemme täällä Sinua varten ja palvelemme Sinua juuri silloin, kun Sinulle parhaiten sopii.
by Taru on November 22nd, 2017


Lähtötilanne: Hyvin voimakas, vaalea luonnonkihara joka kihartuu kosteilla säillä helposti. Ei yleensä suoristettuna pysy kauaa.

Tehty Schwartzkopf Strait Therapy eli hiusten keratiinisuoristus eli suoristuspermanentti.

Oikealla kuva 1 viikko suoristuskäsittelyn jälkeen. Ennen kuvaa hiukset on pesty Evon syväpuhdistavalla Normal Persons Daily Shampoolla, laitettu kosteuttavaa hoitosuihketta ja föönattu hiukset hiuksensuuntaisesti pää alaspäin. Hiukset pysyy tässä kunnossa aamusta iltaan. Alla asiakkaan kokemuksia suoristuksesta.
"Alkuun hiukset olivat todella liukkaat ja tuntuivat tämän vuoksi ohuelta. Niitä ei hoidossa lähtenyt mitenkään erikoisen paljon eikä edes herkkä päänahkani reagoinut suoristukseen.

Märkänä hiukset tuntuvat kuitenkin saman paksuiselta kuin ennen, joten liukkaus hämäsi todella paljon tuuheudessa. Lisäksi muutama päivä käsittelyn jälkeen hiukset tuoksuivat vahvasti suoristusaineelta. Muutamien hiuspesujen jälkeen tuoksu katosi ja oma "karheus" alkoi palaamaan, jolloin hiusten käsittely tuli taas helpommaksi.

Liukas kuontalo oli alkuun vaikea saada kuohkeaksi, mutta nyt jo pelkkä tyven föönaaminen riittää toivotun "nosteen" saamiseksi. Hiuksia ei tosiaan tarvitse aamulla föönata täysin kuivaksi, kuivaan pelkän tyven ja annan lopun kuivua itsestään. Ei haittaa vaikka ulkona sataisi ja sateenvarjo on kotona, hiukset saa kätevästi suoraksi pelkällä kammalla!

Aamuisin hiukset eivät sojota jokaiseen ilmansuuntaan, joka helpottaa huomattavasti niiden nopeaa kesyttämistä. Hiukset tuntuvat pidemmiltä ja näyttävät siistiltä koko päivän, eivätkä vain sitä ensimmäistä 30 minuuttia."

Lähtötilanne: Hius oli karhea ja taipuisa, luonnonkiharamainen."Hyvin on mennyt! Ihanaa kun ei mene pienestä kosteudesta enää kikkaralle."


 

Hiukset yllä 1,5 viikkoa käsittelyn jälkeen. Hiukset ovat ainoastaan kuivattu hiustenkuivaajalla. Hiusta ei ole suoristettu raudalla. Ero on selkeä ja pörröisyys on poissa.
 
"Tukkani on nykyään sileä ja hyväkuntoisen näköinen. Varsinaisia rutiineja mulla ei ole tämän hoitoon, hoitoaineen laitan saunaan aina saunoessani. Pessyt olen käsitellyn hiuksen shampoolla ja hoitoaineella. Aamut ja kaikki kotoa ulos lähtöhetket ovat helpottuneet huomattavasti!

Aamuisin en tee muuta kuin harjaan tukan, suoristusraudan oon jättänyt nurkkaan täysin. Vähän tuollaista lainetta tietty muodostuu ja kun ponnarilla pitää niin saattaa siksi illaksi "jäädä siihen muotoon" kunnes taas pesee ja antaa kuivua niin "on kuin uusi".

Iltaisin olen föönannut ettei tarvitse niin kauaa venailla tukan kuivumista. Pikaista hommaa se föönaaminenkin. Hyvin kuivuu silti suoraksi vaikka antais itekseenkin kuivaa. Oon ollut super tyytyväinen just koska tukanlaittoon ei tarvitse varata enää niin paljoa aikaa ja tukka on paljon paremman kuntoinen kuin semmosena takkupesänä.

Oon suositellut tätä kyllä kaikille ystävilleni ja tutuille ketkä tätä on kehuneet ja ovat vähänkin olleet itsekin kiinnostuneita. Eka mietin etten välttämättä raaskis maksaa tästä - pihi kun oon, mutta nyt kun miettii et jos tää tukka näin kivana pysyy ja elämää helpottaa niin kyllä opiskelijankin pussista sen satasen voisin tähän laittaa. Vaikutus kun kuitenkin kestää."
 
Yllä hiukset 3 viikkoa käsittelyn jälkeen. Pörröisyys on kadonnut ja hiuksiin riittää pelkkä föönikuivaus. Kosteuttavilla tuotteilla talven aiheuttama sähköisyyskin pysyy aisoissa.

 

Mikä ihmeen keratiinisuoristus?

Keratiinisuoristus toimii samalla tavalla, kuin perinteinen permanentti. Hiuksen rikkisidokset katkaistaan ja muotoillaan uudelleen haluttuun muotoon jonka jälkeen lopputulos on kestävä. Käsittely lähtee hiuksesta vain leikkaamalla tai uudella käsittelyllä.

Keratiinisuoristuksella eli suoristuspermanentilla saat upeat, kiiltävät ja suorat hiukset, joita on helppo itsekin muotoilla. Suoristusaineet sisältävät silkkiproteiiniyhdistettä, joka antavat kiiltoa sekä keratiinia, joka korjaa, silottaa ja kosteuttaa hiusta.
 
Tämä ei ole maksettu mainostus eikä malleja ole lahjottu millään tavalla.

by Taru on November 15th, 2017


by Taru on September 6th, 2017

Heips!

Täällä kirjoittaa hoitolan omistaja Taru. Luultavasti minä kirjoittelen suurimman osan näistä postauksista mutta katsotaan josko tänne saisi jossain vaiheessa myös meidän fyssarin, Topin mielipidettä tähän hommaan.

Yrittäjä-minä: Minulla on takana 5,5 vuotta yrittäjänä ja tähän aikaan mahtuu paljon. Paljon asiakkaita, paljon koulutuksia, pitkiä päiviä, lomattomia kesiä ja kesättömiä lomia mutta tällä ajalla olen oppinut sen, että sukuni ensimmäisenä yrittäjänä - tämä polku on minua varten. Enää en palkalle menisi, ellei olisi aivan pakko. Kyllä on minut yrittäjäksi tehty.

Käytännön-minä: Olen ollut ihan kiinnostunut aina kauneudenhoidosta ja ylä-asteen jälkeen minun pitikin mennä jo kosmetologikouluun, jonka siis nyt aikuisiällä vasta kävin (silloin Hämeen kosmetologikoulu, nyk. Koulutuskeskus Lumova). Rakennekynsiä ja ripsienpidennyksiä minä ensimmäisenä tein ja niillä urani aloitin pienessä liiketilassa Koivistonkylän Prismassa. Kosmetologityö tuli mukaan myöhemmin. Ja sen kunniaksi sain vaihtaa isompaan liiketilaankin v.2014 joka on nyt taas alkanut tuntua liian pieneltä. Heh, ikinä ei oo hyvä..

Tukka on sekasin, kun vuoden välein uudet tuulet puhaltaa. Uusimpana tuulena nyt parturi-kampaajan opintojen jatkaminen. Aloitin jo vuonna 2009, mutta kun ei palkallista oppisopimuspaikkaa herunut vaikka osaamista oli todella paljon, niin koulussa istuminen ei ollut se minun juttu ja koulu sitten jäi. Nyt on hyvä hetki jatkaa siitä mihin viimeksi jäi ja parasta on se, että teen suurimman osan käytännön työstä jo heti hoitolassa. Koulussakin toki käydään, mutta vain muutamia kertoja kuussa. Seuraavassa postauksessa onkin kerrottu tästä lisää...
Takaisin yrittäjä-minään: Tässä viiden vuoden aikana olen huomannut, että olen hyvin itsepäinen ja haluan tehdä itse sen työn alusta asti - pitää ohjat käsissä. Koen myös, että olen tällöin yksin oikeutettu ottamaan siitä sen ansaitun krediitin. My way or highway. Silti tykkään jakaa osaamistani ja jakaa tällä kokemuksella kerryttämääni tietoa ja taitoa tehdä yrittäjänä ja myös kosmetologina. Se yrittäminen ei ole mörkö, niinkun aina ajatellaan. Toki yrittäjä on yksin, mutta sitten ei kuitenkaan ole yksin, jos osaa olla nöyrä, rohkeasti kysellä, ottaa itse selvää, googlettaa ja verkostoitua muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Imago: Meillä käy paljon asiakkaita ja hoitola on tunnettu rauhallisuudesta, mutta kuitenkin rennosta otteesta ihonhoitoon, rakennekynsiin ja ripsienpidennyksiin ja asiakkaan palvelemiseen - korkeasta työnlaadusta, mutta kuitenkin edullisista hinnoista. Meiltä saa aina takuun työlle, oli työ sitten ammattilaisen tai opiskelijan tekemä.

Takuulla pidämme asiakkaat tyytyväisenä ja hoidamme asiakassuhteitamme myös sen jälkeen, kun raha on saatu ja asiakas astuu ovesta ulos. Tapoihini kuuluukin monesti laittaa asiakkalle viestiä perään, että oliko hän tyytyväinen saamaansa palveluun ja rohkaisen antamaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Mottoni: ilman palautetta ei voi kehittyä parhaaksi ja koskaan ei ole paras, vaan aina on jotain opittavaa!

Opiskelijoita? Toimimme opiskelijahoitolana siinä määrin, että otamme innokkaita alan opiskelijoita säännöllisesti harjoitteluihin. Opiskelija ottaa yhteyttä joko sähköpostilla, tai tulee suoraan käymään hoitolassa. Sovimme tapaamiselle oman aikansa, että pystyn keskittymään vain opiskelijan asioihin. Ennen haastattelua pyydän vapaamuotoisen hakemuksen ja CV hoitolan mailiin. Näin pääsen tutustumaan oppilaaseen jo etukäteen ja tiedän minkä tyylinen opiskelija olisi harjoitteluun tulossa. Hakemuksesta ja CV:stä saa yllättävän paljon selville ja siihen on helppo tehdä haastattelussa merkintöjä ja muistiinpanoja samalla kun haastattelee.

Opiskelijoiden ohjaaminen: Tykkään siis opettaa ja jakaa tietotaitoani. Toisaalta tyylini on räväkkä ja suora, mutta toisaalta johdonmukainen ja etenkin tavoitteellinen. Herkimmät saattaa hätkähtää suoraa artikulaatiota, mutta tarkoitusperäni on pelkästään hyvä. Opetetut asiat pitää näkyä työssä. Haluan tuloksia ja haluan, että opiskelija oppii meillä. Että kouluun palatessaan hän osaa apteekin hyllyltä kertoa 5 sellaista asiaa, mitä oppi harjoittelun aikana.

Siinä missä palautteenantokeskusteluja pidetään oppilaalle säännöllisesti, pyydän myös itse palautetta omasta opettamisestani ja ohjaamisestani koska haluan olla siinä hyvä. Haluan, että opiskelija saa meiltä eväitä. Niitä kumminkin tarvitaan koska kyseessä on yrittäjäpainotteinen ala ja kuka muu on parempi asiasta kertomaan kun se yrittäjä itse.

Blogi? Miksi kirjoitan? Aina välillä tulee joistain asioista ajatuksia ja vaikka niitä kirjoitankin lyhyesti yrityksen facebookiin, niin jää sellainen olo, että niistä voisi kertoa vähän enemmänkin. Ja ehkä tämä voisi olla hyvä uusi tapa terapoida itseään vaipanvaihdon, opiskelun ja työnteon ohessa.

Kiitos ja näkemiin tältä erää!