Olemme täällä Sinua varten ja palvelemme Sinua juuri silloin, kun Sinulle parhaiten sopii.
Ajatuksia minusta, työstä kosmetologina ja yrittäjänä
by Taru on September 6th, 2017

Heips!

Täällä kirjoittaa hoitolan omistaja Taru. Luultavasti minä kirjoittelen suurimman osan näistä postauksista mutta katsotaan josko tänne saisi jossain vaiheessa myös meidän fyssarin, Topin mielipidettä tähän hommaan.

Yrittäjä-minä: Minulla on takana 5,5 vuotta yrittäjänä ja tähän aikaan mahtuu paljon. Paljon asiakkaita, paljon koulutuksia, pitkiä päiviä, lomattomia kesiä ja kesättömiä lomia mutta tällä ajalla olen oppinut sen, että sukuni ensimmäisenä yrittäjänä - tämä polku on minua varten. Enää en palkalle menisi, ellei olisi aivan pakko. Kyllä on minut yrittäjäksi tehty.

Käytännön-minä: Olen ollut ihan kiinnostunut aina kauneudenhoidosta ja ylä-asteen jälkeen minun pitikin mennä jo kosmetologikouluun, jonka siis nyt aikuisiällä vasta kävin (silloin Hämeen kosmetologikoulu, nyk. Koulutuskeskus Lumova). Rakennekynsiä ja ripsienpidennyksiä minä ensimmäisenä tein ja niillä urani aloitin pienessä liiketilassa Koivistonkylän Prismassa. Kosmetologityö tuli mukaan myöhemmin. Ja sen kunniaksi sain vaihtaa isompaan liiketilaankin v.2014 joka on nyt taas alkanut tuntua liian pieneltä. Heh, ikinä ei oo hyvä..

Tukka on sekasin, kun vuoden välein uudet tuulet puhaltaa. Uusimpana tuulena nyt parturi-kampaajan opintojen jatkaminen. Aloitin jo vuonna 2009, mutta kun ei palkallista oppisopimuspaikkaa herunut vaikka osaamista oli todella paljon, niin koulussa istuminen ei ollut se minun juttu ja koulu sitten jäi. Nyt on hyvä hetki jatkaa siitä mihin viimeksi jäi ja parasta on se, että teen suurimman osan käytännön työstä jo heti hoitolassa. Koulussakin toki käydään, mutta vain muutamia kertoja kuussa. Seuraavassa postauksessa onkin kerrottu tästä lisää...
Takaisin yrittäjä-minään: Tässä viiden vuoden aikana olen huomannut, että olen hyvin itsepäinen ja haluan tehdä itse sen työn alusta asti - pitää ohjat käsissä. Koen myös, että olen tällöin yksin oikeutettu ottamaan siitä sen ansaitun krediitin. My way or highway. Silti tykkään jakaa osaamistani ja jakaa tällä kokemuksella kerryttämääni tietoa ja taitoa tehdä yrittäjänä ja myös kosmetologina. Se yrittäminen ei ole mörkö, niinkun aina ajatellaan. Toki yrittäjä on yksin, mutta sitten ei kuitenkaan ole yksin, jos osaa olla nöyrä, rohkeasti kysellä, ottaa itse selvää, googlettaa ja verkostoitua muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Imago: Meillä käy paljon asiakkaita ja hoitola on tunnettu rauhallisuudesta, mutta kuitenkin rennosta otteesta ihonhoitoon, rakennekynsiin ja ripsienpidennyksiin ja asiakkaan palvelemiseen - korkeasta työnlaadusta, mutta kuitenkin edullisista hinnoista. Meiltä saa aina takuun työlle, oli työ sitten ammattilaisen tai opiskelijan tekemä.

Takuulla pidämme asiakkaat tyytyväisenä ja hoidamme asiakassuhteitamme myös sen jälkeen, kun raha on saatu ja asiakas astuu ovesta ulos. Tapoihini kuuluukin monesti laittaa asiakkalle viestiä perään, että oliko hän tyytyväinen saamaansa palveluun ja rohkaisen antamaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Mottoni: ilman palautetta ei voi kehittyä parhaaksi ja koskaan ei ole paras, vaan aina on jotain opittavaa!

Opiskelijoita? Toimimme opiskelijahoitolana siinä määrin, että otamme innokkaita alan opiskelijoita säännöllisesti harjoitteluihin. Opiskelija ottaa yhteyttä joko sähköpostilla, tai tulee suoraan käymään hoitolassa. Sovimme tapaamiselle oman aikansa, että pystyn keskittymään vain opiskelijan asioihin. Ennen haastattelua pyydän vapaamuotoisen hakemuksen ja CV hoitolan mailiin. Näin pääsen tutustumaan oppilaaseen jo etukäteen ja tiedän minkä tyylinen opiskelija olisi harjoitteluun tulossa. Hakemuksesta ja CV:stä saa yllättävän paljon selville ja siihen on helppo tehdä haastattelussa merkintöjä ja muistiinpanoja samalla kun haastattelee.

Opiskelijoiden ohjaaminen: Tykkään siis opettaa ja jakaa tietotaitoani. Toisaalta tyylini on räväkkä ja suora, mutta toisaalta johdonmukainen ja etenkin tavoitteellinen. Herkimmät saattaa hätkähtää suoraa artikulaatiota, mutta tarkoitusperäni on pelkästään hyvä. Opetetut asiat pitää näkyä työssä. Haluan tuloksia ja haluan, että opiskelija oppii meillä. Että kouluun palatessaan hän osaa apteekin hyllyltä kertoa 5 sellaista asiaa, mitä oppi harjoittelun aikana.

Siinä missä palautteenantokeskusteluja pidetään oppilaalle säännöllisesti, pyydän myös itse palautetta omasta opettamisestani ja ohjaamisestani koska haluan olla siinä hyvä. Haluan, että opiskelija saa meiltä eväitä. Niitä kumminkin tarvitaan koska kyseessä on yrittäjäpainotteinen ala ja kuka muu on parempi asiasta kertomaan kun se yrittäjä itse.

Blogi? Miksi kirjoitan? Aina välillä tulee joistain asioista ajatuksia ja vaikka niitä kirjoitankin lyhyesti yrityksen facebookiin, niin jää sellainen olo, että niistä voisi kertoa vähän enemmänkin. Ja ehkä tämä voisi olla hyvä uusi tapa terapoida itseään vaipanvaihdon, opiskelun ja työnteon ohessa.

Kiitos ja näkemiin tältä erää!


Posted in kosmetologi, parturi-kampaamo, pohdiskelua, Yrittäjä, kosmetologiopiskelija    Tagged with yrittäjä, kosmetologi, yritys, parturi-kampaaja, opiskelijahoitola, koivistonkylä, tampere, hoitolahile


0 Comments

Leave a Comment